Funktionel EL Stimulation (FES)

Funktionel EL Stimulation (FES)

FES (Funktionel EL Stimulation) tilbyder en blød, behagelig og sikker gangoplevelse for dem med dropfod. Det er en effektiv og bekvem hjælp til at forbedre gangen, gøre den mere sikker, ubesværet og sund. FES står for Funktionel Elektrisk Stimulation og refererer til apparater, der bruger en mild elektrisk impuls til at stimulere muskler til funktion ved at påvirke nerverne.

Hvordan virker FES (Funktionel EL Stimulation)?

Elektriske impulser guider foden til rette position, når det er nødvendigt. En elektronisk dropfodsstimulator, også kendt som FES til dropfod, fungerer ved at stimulere Peroneus-nerven, der ligger tæt på huden i underbenet. Dette aktiverer musklerne, som løfter foden, sikrer, at hælen rammer gulvet først, og hjælper tæerne med at glide ubesværet over forhindringer som flisekanter, dørtrin og lignende, som ofte kan være udfordrende for personer med dropfod. Derved giver FES’en brugeren en mere naturlig gang.

FES som et alternativ til AFO

Traditionelt har mange individer med dropfod benyttet sig af dropfodsskinner eller Ankel-ortoser og Fod-ortoser (AFO) til at stabilisere og løfte foden mekanisk, så hælen lander først. FES til dropfod tilbyder også støtte til foden løft, dog på en anderledes måde end AFO. Mens AFO fastholder foden i en fast position, aktiverer FES’en musklerne, hvilket mindsker risikoen for muskelatrofi.


En FES til dropfod består af en let og diskret manchet, der spændes omkring benet, og fodkontakten, der følger med visse modeller, fylder næsten ingenting i skoen.

Personale:

Bandagist.dk har dygtigt personale, der kan hjælpe dig med funktionel EL stimulation.

Ring til os på tlf: 43 96 90 80